E-Visum – India

De kosten voor een visum bedragen € 115,00 per persoon. Hiervoor vult u het on-line aanvraagformulier in. NEEM S.V.P. CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE. Voordat uw aanvraag definitief wordt ingediend controleren we uw aanvraag handmatig. De verwerking door de Indiase overheid duurt, normaal gesproken, maximaal 72 uur. Na ontvangst van uw aanvraag, paspoort- en pasfotoscan ontvangen sturen wij u per e-mail de factuur. Na ontvangst van de overboeking wordt het e-Visa u per email gezonden.

Het visum voor India kunt u ook zelf aanvragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. De kosten bedragen ongeveer $ 51,00 die alleen met een creditcard betaald kunnen worden.

Wat is een e-Visa voor India?                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Een e-Visa is een elektronisch visum dan wel digitale toestemming om naar India te reizen. Het e-Visa voor India is een gemakkelijke en snelle manier om een visum voor India te verkrijgen. Dit elektronische visum is een vereenvoudigde versie van het reguliere visum dat bij de ambassade aangevraagd moet worden.
Wanneer uw e-Visa voor India is goedgekeurd wordt de toestemming per e-mail aan u gezonden. Deze autorisatie moet u afdrukken en bij aankomst in India aan de Indiase douane tonen.
Tevens wordt bij aankomst in India uw biometrische data afgenomen. (Vingerafdrukken en een irisscan)

De algemene vereisten zijn:
Het paspoort dient bij aankomst in India nog minstens zes maanden geldig te zijn en moet minimaal twee lege pagina’s bevatten.
Reisbescheiden met heen- en terugvlucht of doorreis naar derde land zijn verplicht.
Een e-Visa is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune,
Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Cochin, Goa en Mangalore.
Een e-Visa is niet geldig voor aankomst via land.
U mag India verlaten via elke van de Immigration Check Posts (ICPs).
Maximaal kunnen twee e-visums per kalenderjaar aangevraagd worden.
Een e-Visa geeft geen toegang tot beschermde- of cantonmentgebieden. Klik hier voor meer informatie.
Noot: het e-Visa moet uiterlijk 4 werkdagen vóór reisdatum aangevraagd worden. Daarna is het niet meer mogelijk een e-Visa aan te vragen. Advies is om, indien mogelijk, het e-Visa uiterlijk ongeveer 6 weken vóór vertrek aan te vragen.

Bij de aanvraag wordt het type visum gekozen dat (het best) overeenkomt met uw reisdoel. Er zijn drie soorten e-visa beschikbaar voor India; een eTourist Visa, een eBusinness Visa en een eMedical Visa, geldig voor resp. toerisme, zakenreizen en medische reizen.
Met een e-Visa moet u India inreizen binnen 120 dagen na de afgiftedatum.
Het visum is geldig voor 2 verblijven in India, de maximale verblijfsduur is 60 dagen. (Bij eMedical visa 3 bezoeken binnen 60 dagen)
Het tweede bezoek met hetzelfde visum moet binnen 60 dagen na de eerste aankomst plaatsvinden.
Het is niet mogelijk de e-Visa te verlengen.
Noot: een India e-Visa kunnen wij op zijn vroegst 120 dagen voor aankomst in India en uiterlijk 4 werkdagen voor aankomst in India aanvragen.

Overzicht van de aanvraagprocedure.                                                                                                                                                                                                                                                                                            Bij de aanvraagprocedure zijn aanvullende digitale documenten vereist. Klik hier voor de vereisten van de te uploaden scans/gegevens.
Vul het registratieformulier in. Kies bij ‘reden van uw reis’ het type visum en uw reisdoel.
Bij aanvraag van een eBusiness Visa (zakenvisum) is ook een scan als PDF van uw (zakelijk) visitekaartje vereist.  Ook moeten de volledige contactgegevens van uw bedrijf, het bedrijf dat u bezoekt in India, de naam van uw contactpersoon en de telefoonnummers en website-adres en e-mail adres gevraagd. Bij de aanvraag van een eMedical visa is een afspraakbevestiging als PDF van het ziekenhuis in India vereist.

Indien u vragen heeft over het invullen van het formulier staat we u graag te woord. We zijn dagelijks telefonisch en per e-mail bereikbaar.
Na het voltooien van uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.
Wij controleren uw aanvraag en de door u bijgevoegde scans. We nemen contact met u op als we bijzonderheden constateren. Als uw aanvraag compleet is dienen we deze in bij de Indiase overheid en ontvangen we, normaal gesproken, uw visum binnen 72 uur.
U ontvangt uw e-visum van ons per e-mail. Deze dient u afgedrukt mee te nemen op reis.
Noot: De gegevens op uw e-visum moeten overeenkomen met die op uw paspoort. Uw e-visum is niet geldig als dit niet het geval is. U kunt u hiermee dus niet naar India reizen.

Voor wie is een visum voor India verplicht?                                                                                                                                                                                                                                                                                Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een visum nodig voor een bezoek aan India. Een overzicht van de nationaliteiten die met een e-Visa India naar India kunnen reizen vindt u hier.

Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.
Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.